DPS Productie

Meten is weten. Daar zijn we van overtuigd bij Dualtask. Het DPS-systeem meet en registreert alles, waardoor u grip heeft op het gehele productieproces.

DPS brengt realtime het productieproces in beeld. Dit zorgt voor meer productie met minder middelen en dus meer efficiency. Naast een hogere productkwaliteit en minder afval, wordt de kans op verlies door stilstand gereduceerd. Behalve deze directe voordelen zijn er ook indirecte voordelen: doordat wij constant meten wat er gebeurt, is de flexibiliteit van uw productie hoger en is er sprake van kortere doorlooptijden.

Realtime OEE

De module Overall Equipment Effectiveness, oftewel de OEE-module, zorgt ervoor dat verliezen per machine, afdeling, ploeg of order, direct zichtbaar zijn. Hierdoor heeft u een indicatie van hoe effectief er wordt omgegaan met de machines.

Productregistratie

Alle productiegegevens worden opgeslagen en zijn te analyseren in overzichtelijke rapportages. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld altijd terugzien wat de start- en stoptijden waren. Ook kunt u de tellingen, verbruiken, cyclustijden en redenen van stilstand bekijken en is het mogelijk om randapparatuur, zoals printers en PLC’s, direct aan te sturen.

Orderplanning

In uw ERP-systeem of planningspakket worden planningen aangemaakt om verkoop- of voorraadorders te verwerken. DPS maakt het mogelijk om deze tijdsindeling rechtstreeks naar de gewenste productielijn te sturen. Er is geen papier meer nodig. De planning kan direct op de werkvloer worden overgenomen. Ook aanvullende productinformatie kan meteen worden ingezien.

Ordertracering

Behalve een overzichtelijke planning, is ook het in inzichtelijk houden van alle relevante grondstof-, materiaal-, en uitvalstromen essentieel. Welke grondstof is wanneer verbruikt en in welke order? Wanneer hebben kwaliteitsrondes plaatsgevonden? En welke machine-instellingen zijn gebruikt bij dat ene specifieke product? DPS ordertracering helpt u om deze vragen snel en eenvoudig te beantwoorden.

Neem contact met ons op

Meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.