Optimalisatie

De voornaamste taak van de producent en haar medewerkers is het verhogen van efficiency. In andere woorden: een zo hoog mogelijk rendement behalen door maximale capaciteitsbenutting met minimale uitval, minimale stilstand en maximale kwaliteit. Om dit te bereiken hebben wij de Overall Equipment Effectiveness-module (OEE) ontwikkeld.

Door constant te meten hoe effectief er wordt omgegaan met de machines, komt u niet meer voor verrassingen te staan. Alle ongeplande en geplande gebeurtenissen kunnen worden geanalyseerd op oorzaken. De OEE-module brengt onder andere realtime de verliezen in kaart zodat u hier optimaal op kunt reageren.

Prestatie

De OEE-module geeft uw medewerkers directe informatie over cyclustijden en snelheid per machine. De draaisnelheid wordt bewaakt en vergeleken met de normsnelheid. Afwijkingen kunnen meteen worden gecorrigeerd, zodat machines niet te langzaam of te snel draaien, maar precies snel genoeg.

Beschikbaarheid

Zonder een optimale machinebeschikbaarheid, geen optimale productie. Het DPS-systeem helpt medewerkers met het verhogen van de machinebeschikbaarheid door het onmiddellijk te melden als een machine stopt. Hierdoor is de reactietijd van de medewerkers korter.Door preventief onderhoud worden machineverstoringen voorkomen.

Weergave

Puzzelen met ingewikkelde data is niet nodig. Ons DPS-systeem toont alle informatie in een overzichtelijk dashboard met actuele gegevens over elke specifieke productielijn.

Kwaliteit

Door constant te meten, weet u wat er zich afspeelt in de productie. Dit kan leiden tot minder afval en afkeuringen. Omdat er minder stops zijn, gaat de kwaliteit van de producten omhoog. Alle data wordt door het DPS-systeem inzichtelijk gemaakt. Het systeem slaat alarm zodra het uitvalpercentage de ingegeven toleranties overschrijdt. Ook preventief controleren is mogelijk.

Neem contact met ons op

Meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.